Olika VLCD pulver

Det finns så många olika VLCD soppor men alla är desamma i längden.. Lågt kalori innehåll och man går ner  lika mkt i vikt på allihop, fast hur mkt beror på våra egna kroppar..

Här är lite olika pulver sorter:

www.vlcd.se
www.cambridgekuren.se
www.godbalans.se
www.nutrilett.se
www.allevo.nu
www.xtravaganza.se
www.modifast.se
www.naturdiet.se
www.herbalifeww.com/se/


Vad dom har gemensamt är iaf att man på REN kur.. Alltså 3-5 påsar om dagen går in i Ketos.
Under de första 2-5 dagarna på dieten börjar kroppen sakna ditt kolhydratintag. Kroppen och hjärnan behöver kolhydrater för att fungera och när dessa saknas så ser sig kroppen om efter alternativa energiresurser. Förbränning av dina glykogendepåer påbörjas. I samband med detta tappar du en hel del i vikt. Beroende på kroppshydda så försvinner 1-4 Kg i vatten och glykogen. Dessa förråd kommer du att fylla på när dieten har sitt slut. Har du gått ner väldigt många kilon kommer du dock inte att gå upp riktigt lika mycket i vatten/glykogen när du börjar äta igen. Räkna med ett viktpålägg om ca 2Kg.
När dessa energiförråd är slut så kommer kroppen att vända sig till nästa energidepå, fettreserverna! Fettförbränning är poängen med dieten och är också vad som kommer hålla dig vid gott mod och hälsa. Under denna förbränning som produceras stora mängder Ketoner och du har nu hamnat i en “fas/process” som kallas för Ketos. Du omvandlar helt enkelt Fett till energi.

Ketonerna är dina bästa vänner under en VLCD-diet. Hjärnan älskar Ketonerna och du kommer att känna dig piggare än på väldigt länge. Hungerskänslor m.m kommer också att vara som bortblåsta.
Vad är Ketos?
Svar: Ketos är ett metaboliskt tillstånd som uppstår i samband med att fettförbränning. När fettet bryts ner till fettsyror omvandlas dessa till ketonkroppar av levern. Man kan säga att ketonerna är en biprodukt när fett blir till energi. Ketos i samband med VLCD sker kontrollerat och är ofarligt.

Många säger att VLCD dieter gör att man tappar vikt men det går man alltid upp igen. Det stämmer INTE!
Går man tillbaka till sin ohälsosamma livsstil efter sina VLCD veckor så är det klart man går upp i vikt igen.. Men håller man sig och äter bra mat så håller man vikten. Läst otroligt många bloggar där alla skriver att dom gått ner 20-40 kilo och inte gått upp ett gram på flera år.

Sen säger folk att det är farligt för kroppen att ligga på så lite kalorier om dagen. Svar NEJ.. VLCD är framtaget på karolinska sjukhuset mot fetma. Alltså kontrollerat av läkare!
Dessutom tappar man inte muskler som många tror.. Ketos fasen gör att musklerna håller sig kvar.
Man tappar fett, INTE muskler...




Lite fakta bara om ni är sugna att börja :)

Och det ääär ganska dyrt men samtidigt så går det lika mkt om inte mer på mat och alla godsaker man köper under månaden. Fundera på det... Jag sparar pengar på att köpa dessa påsar då jag inte äter mat, inte fikar, inte äter godis eller annat... Så det är värt det!!



Permalink VLCD Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback